Forskning

Sykdommer og kliniske studier

Strategien og planen til senteret

Neuro-SysMed skal organisere og gjennomføre randomiserte, kliniske behandlingsforsøk. Senteret skal evaluere effekten av og sikkerheten til nye behandlinger eller etablerte terapier med nye indikasjoner som kan forsinke eller til og med stoppe sykdomsprogresjonen, forbedre symptomene eller forbedre omsorgen for berørte individer.

Selv om hver enkelt studie skal ha sine egne vitenskapelige spørsmål og avmålte effekter, skal alle prosjektene som gjennomføres ved senteret bidra med data til en felles Neuro-SysMed-database. Dette kan for eksempel omfatte klinisk poengsum, DNA, blod- og hjernevæskeanalyser og hjernebilder. Gjennom denne databasen kan vi samle den enorme mengden informasjon som hentes inn på senteret på ett sted, for å definere biomarkører som muliggjør en tidlig og presis diagnose, definere undergrupper av pasienter innen hver sykdom samt gi nøyaktige prognoser og skreddersydde behandlingsvalg for individuelle pasienter (dvs. personlig medisin). Med dette tar Neuro-SysMed sikte på å utvikle tidlige og bedre behandlingsstrategier for pasienter med alvorlige sykdommer i sentralnervesystemet.

Randomiserte, kliniske studier er selve ryggraden i senteraktivitetene, og disse kan ikke startes på en meningsfull skala kun med finansiering fra Forskningsrådet. Derfor gjorde de ansatte ved senteret en stor innsats i 2019 for å sikre ekstra finansiering av forsøk via eksterne midler.

Meny
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter